Intel sau Amd?

Orice legat de calculatoare, telefoane, software, hardware etc
Dacia_Logan

Re: Intel sau Amd?

Post by Dacia_Logan »

eu am pc amd totul :P si is multumit de el 100%
procesor amd x4 965 black editon
video amd radeon r7 360
Image
Panta

Post by Panta »

Dacia_Logan wrote:eu am pc amd totul :P si is multumit de el 100%
procesor amd x4 965 black editon
video amd radeon r7 360

daca e totul amd logic ca e bun. Intel merge combinatie buna cu o placa video nvidia. Merge si cu amd, dar apar mici probleme intre placa video integrata si cea dedicata, trebe sa tot faci setari la ele. Aici deja pot aparea discutii si de modelele procesoarelor. Sunt procesoare amd care sunt mai bune ca un intel i7 dar asta iara depinde si de model.

Pe piata ultimul i7 este mai bun ca toate procesoarele pt ca este calumea si pentru munca office de editat, render etc, dar si pt gaming. Amd in schimb este mai bazat pe gaming decat alte treburi pe pc.

Dar cum am zis, depinde de modelul procesorului si specificatiile lui.
Image
Dacia_Logan

Post by Dacia_Logan »

asta stiu, dar amd cu ultimu model fx, ia luat fata i7 la gaming, oricum i7 ramane cel mai bun find folosit la randare si la gaming.
Image
Panta

Post by Panta »

intel e bun atat pe laptopuri cat si pe pc. Amd spre deosebire, pe laptopuri nu este asa calumea asta din mai multe motive, in principal si ca placa lui dedicata este lipita de placa de baza. La laptopuri, intel este cel mai bun ca si procesor daca vreti un laptop pt "gaming" desi performantele sunt mult mai mici fata de un PC de gaming. Daca vrei ceva strict de gaming, atunci un PC merita toti banii. Laptopul e bun, dar nu sa scoti performante mai mult de medium spre high in jocuri. Acum depinde ce fel de "gamer" esti. Daca vrei calitatea cea mai buna in jocuri/performanta, atunci logic ca doresti un PC. Daca vrei ceva decent, sa iti mearga jocu chiar si pe low sau medium, atunci pana si un laptop este decent, dar si ala trebe ales cu grija.
Image
Post Reply