Placa dedicata sau integrata ? Nustiu care sunt mai bune ..
Si daca alegeti una dintre ele , va rog sa spuneti si de ce ati alege acea placa.
Nustiu ce sa aleg !
Nustiu ce sa aleg !
• Cata^ nu face flotari, el le cumpară gata făcute!
• Cata^ s-a născut într-o cabană construită de el.
• Cata^ a omorât 50 de teroriști din 2 gloanțe. Primul a fost de avertizare.
• Singura femeie care și-a permis sa facă glume despre Cata^ a fost Elodia, acum a dispărut.
• Când Cata^ iți arată degetul nu o face ca să te înjure... doar iți arată câte secunde mai ai de trăit!
• Cata^ nu poartă ceas. El decide cât e ceasul.
• Când Cata^ face flotări, nu se ridică pe el, el împinge pământul în jos!
• Cata^ s-a născut într-o cabană construită de el.
• Cata^ a omorât 50 de teroriști din 2 gloanțe. Primul a fost de avertizare.
• Singura femeie care și-a permis sa facă glume despre Cata^ a fost Elodia, acum a dispărut.
• Când Cata^ iți arată degetul nu o face ca să te înjure... doar iți arată câte secunde mai ai de trăit!
• Cata^ nu poartă ceas. El decide cât e ceasul.
• Când Cata^ face flotări, nu se ridică pe el, el împinge pământul în jos!
Re: Nustiu ce sa aleg !
Dedicatele sunt mult mai bune din motiv ce ti-a spus crs.
Nu spun ca un intel hd 4000 ca de exemplu, care e placa integrata venita de fel cu un procesor i3,i5, ar fi rea. Si cu o placa ca aceea duci un joc de genul cs go la un fps decent. Problema consta in setari. Daca ai integrata, ai o limita foarte mica de setari, unde consta doar performance/balance/quality. Si de fel cel mai bine pe o integrata setarile sa le lasi pe quality ca sa vezi filme, youtube etc la calitate maxima. Iar placa video dedicata sa duca jocurile special, pentru ca ai setari optime si diverse gen un nvidia sau amd.
Dar aici sa se inteleaga ceva. Placile integrate nu se cumpara
alea vin odata cu procesorul care este montat pe pc/laptop. In cazul tau, daca ai PC, cumpara o placa video, care sa fie compatibila cu placa de baza dar si procesorul. Daca iti iei laptop, sa iti iei neaparat unul care sa aiba si dedicata placa video. Un laptop bun pt gaming daca vrei, gasesti la 2000 lei lejer (acer, asus, lenovo etc)
Daca vrei mai multe detalii, te pot ajuta cu placere
Nu spun ca un intel hd 4000 ca de exemplu, care e placa integrata venita de fel cu un procesor i3,i5, ar fi rea. Si cu o placa ca aceea duci un joc de genul cs go la un fps decent. Problema consta in setari. Daca ai integrata, ai o limita foarte mica de setari, unde consta doar performance/balance/quality. Si de fel cel mai bine pe o integrata setarile sa le lasi pe quality ca sa vezi filme, youtube etc la calitate maxima. Iar placa video dedicata sa duca jocurile special, pentru ca ai setari optime si diverse gen un nvidia sau amd.
Dar aici sa se inteleaga ceva. Placile integrate nu se cumpara
Daca vrei mai multe detalii, te pot ajuta cu placere

Eu am placa integrata si ce mult mi-as orii s-o schimb cu una dedicata.. dar nu se poate
dedicata e mult mai buna.
Daca ai laptop, si nu avea dedicata pe langa cea integrata, atunci nu mai poti schimba. In schimb, daca ai PC, poti oricand sa cumperi o placa video compatibila, sa o pui pe placa de baza.Darius. wrote:Eu am placa integrata si ce mult mi-as orii s-o schimb cu una dedicata.. dar nu se poatededicata e mult mai buna.
Dedicata practic inseamna sa nu fie "lipit" de placa de baza. Dedicata inseamna sa adaugi tu acea placa video, mai pe intelesul celor care nu stiu.

Integrata este de 2 tipuri lipita de palca de baza sau integrata in procesor.
Defecte: nu ajunge la fregvente mari, nu poate sa faca fata la jocuri mari are memorie maxim 2 gb , este abea pe 64 bit nu ajunge ca dedicata la 128+
Avantaje: pret mai redus, nu ocupa loc
Dedicata la fel de 2 tipui : cele pt overclock si cele clasice
Cele pt overclock pot sa le fie marite fregventa si cele clasice sunt statice cum ai putea spune
Defecte: Ocupa loc in carcasa , nu pot fi atasate la un laptop fara un adaptor insa arata urat un laptop cu o cutie dupa el, pret mare, durabilitate mica in functie de ce jocuri joci sau cat de mult ii dai overclock
Avantaje: rularea jocuri cu cerinte mari , preia din sarcina atribuita procesorului, poate fi de la 128 bit in sus 256 ex insa nu trebuie sa va fure asta o placa pe 128 bits poate fi chiar mai buna decat una pe 256 depinde de cipset sau producator
Defecte: nu ajunge la fregvente mari, nu poate sa faca fata la jocuri mari are memorie maxim 2 gb , este abea pe 64 bit nu ajunge ca dedicata la 128+
Avantaje: pret mai redus, nu ocupa loc
Dedicata la fel de 2 tipui : cele pt overclock si cele clasice
Cele pt overclock pot sa le fie marite fregventa si cele clasice sunt statice cum ai putea spune
Defecte: Ocupa loc in carcasa , nu pot fi atasate la un laptop fara un adaptor insa arata urat un laptop cu o cutie dupa el, pret mare, durabilitate mica in functie de ce jocuri joci sau cat de mult ii dai overclock
Avantaje: rularea jocuri cu cerinte mari , preia din sarcina atribuita procesorului, poate fi de la 128 bit in sus 256 ex insa nu trebuie sa va fure asta o placa pe 128 bits poate fi chiar mai buna decat una pe 256 depinde de cipset sau producator
Dedicata , eu am integrata si e un chin cu ea ...

''Lieber ein Ende mit Schrecken als ein Schrecken ohne Ende!''
https://www.youtube.com/watch?v=LZDJUTYDiq8

are memorie proprie nu ia din RAM.